Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Patient historie​​

Træningsblog 01 - Motivationen

Hvad er dét der skal til for at flytte sig fra at gerne ville lave en ændring, og så faktisk foretage en ændring? Svaret på dette er naturligvis forskelligt fra person til person. Efter min mening bruger vi ofte for lidt tid på at komme ind til kernen, ind til svaret på spørgsmålet “hvorfor vil jeg gerne lave en ændring?”.

Det er svaret på dét spørgsmål du skal kunne støtte dig til mens du foretager ændringen. Det er dette svar du skal finde frem når du er ved at miste motivationen fordi “der sker jo ikke en skid”, “Det gør jo ingen forskel” eller hvad din hjerne ellers kan finde på.

——————————

Hej! Jeg hedder Steen, er 44 år gammel og i mange henseender som mange andre mænd på min alder: Gift, børn, hus og have.

For ikke at kede nogen med alt for mange personlige detaljer, er her hvad der er relevant i denne sammenhæng. Jeg blev født med en alvorlig hjertefejl som holdte mig væk fra fysisk aktivitet som barn. Da konfirmationsalderen blev nået, var jeg klassens tykke dreng. Selvom jeg efterfølgende voksede i højden og huden kom til at passe bedre, har jeg altid haft mere mave end sundt er. Jeg fulgte absolut også statistikken og tog flere kilo på per barn vi fik (jeg HAR prøvet at fortælle konen, at det skal betragtes som solidaritetsvægt 😄).

Jeg er opmærksom på hvad jeg spiser og har også forsøgt at motionere regelmæssigt.

En af drømmene har altid været at føle mig slank. Ikke tynd, men bare slank - uden mave. Som mange andre, har jeg afprøvet mange kure, senest LCHF (Low Carb, High Fat), og alle har givet resultat, men kun kortvarigt.

—————————

Nogle mennesker svarer sikkert hurtigt på spørgsmålet om, hvad der skal til for at foretage en ændring, men for alle er det relevant at overveje, da årsagen kan være meget forskellig fra én person til en anden. Her er lidt stikord at overveje:

  • Gør du det for dig selv, eller for andre (f.eks. at du gerne vil se anderledes ud i andres perspektiv? Spørger du mig, er begge grunde relevante, for det kan lige så godt være, at det udelukkende er for dig selv, men det er ikke uset, at personlig velvære afhænger af hvordan andre opfatter dig).
  • Vil du tabe dig? Vil du have større/tydeligere muskler? Vil du have mindre ondt i ryggen? Vil du have mere energi? Vil du have mindre ondt i maven? Med andre ord: Hvad er dit primære mål med at lave en ændring? Tip: Vælg ét primært mål inden du går i gang - der skal nok blive tid og mulighed til at vælge et nyt primært mål senere.
  • Er dette et mål der skal nås, for derefter at fortsætte det liv du lever nu, eller er der tale om en længerevarende ændring?
    (Jeg kan få lidt opkastfornemmelse af udtrykket “livsstilsændring”, så lad være med at gøre din opstart til et valg mellem ét liv eller et andet).

—————————

Når vi ser folk motionere kan man sagtens komme til at smile af dem med stor mave, vandrestave og norsk tophue. Eller en af de særdeles udbredte fænomener i Danmark; Middelaldrene mænd, i lidt for stramt cykeltøj. De kører helst i store flokke og som bilist kan det være svært at sætte pris på flokken, når man bare forsøger at kæmpe sig udenom.

Man bør ALTID huske: "Det er dem der kommer afsted der er de seje - ingen har ændret på noget med gode intentioner”. Jeg mener, disse mennesker gør faktisk noget, de tænker ikke bare, at de burde gøre noget - de ER kommet afsted.

Jeg har den dybeste respekt for alle, der vælger at rejse sig fra sofaen og gøre noget, i stedet for blot at tænke på det eller sige “Jeg burde også…”.

​Jeg har i 30 år gerne villet foretage en ændring, i form af at tabe de ekstra kilo jeg havde på maven. For 4 måneder siden fandt jeg motivationen til at foretage den ændring der skulle til.

Min hustru og jeg snakkede naturligvis om projektet, og det blev tydeligt at ændringen udelukkende skulle foretages for min skyld – hun holder af mig lige meget om jeg er tyk eller tynd.

Egentlig ville jeg gerne skrive, at det der fik mig til at holde ved projektet var et valg omkring velvære, eller ønsket om at mindske risikoen for hjerte/kar-sygdomme, men ”brændstoffet” der skulle bære mig igennem var langt mindre idealistisk. Jeg er nemlig jyde, og i Jylland kan vi bl.a. godt lide et godt tilbud (læses evt. med Lars Larsens nasale røst 😊), med andre ord: Når vi betaler for noget, vil vi have noget for vores penge. Jeg kom til den konklusion, at for mit vedkommende vidste jeg, at hvis jeg investerede i mig økonomisk var chancerne for, at jeg ville holde véd større. Jeg mente, at hvis jeg investerede økonomisk i mig selv ville dette være med til at holde min motivation.

Min investering var i form af at købe timer med en personlig træner i LS Fysioterapi & Træning. Min første træning var i maj 2018.

—————————

Dette er første indlæg i en serie, som vil handle om både om overvejelserne, op- og nedture samt resultaterne i forbindelse med projektet. Næste indlæg vil fokusere på kostomlægning, ikke på hvilken kost du bør spise, men derimod på hvordan omlægningen påvirker dig, din familie og inspiration til at gøre omlægningen vedvarende.

—————————

Hvor skal du finde din motivation? Hvad skal der til at få dig til at foretage den ændring du gerne vil have?

Kontakt​

LS Fysioterapi & Træning

CVR: 26562244

​Kirkevej 10,

7160 Tørring

phone  28 95 24 21

envelope  lene@lsfys.dk

Facebook

Kunderne siger​