Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

04 - Hver dag og alle de andre dage​

Hey!

Dette er 4. blogindlæg i serien. Vil du læse de tidligere indlæg så kig på LS Fysioterapi & Træning’s website.

Er du kommet i gang med din træning? Eller din kostomlægning? Hvis du ikke er i gang endnu skal du ikke have dårlig samvittighed, det er svært at komme i gang.

I mit forløb er jeg nået til at være ude af den personlige træning ved LS Fysioterapi & Træning, og har besluttet at træne videre på eget initiativ.

Da jeg afsluttede mit forløb ved LS Fysioterapi & Træning, havde jeg en god samtale om hvordan forløbet havde gået og i hvor stor grad det havde levet op til mine forventninger. Samtidig blev der taget ”efter”-billeder så jeg havde lidt at sammenligne med ift. til opstarten. Slutteligt blev der lagt et program som jeg kunne arbejde videre med, selvstændigt.

Jeg var spændt på at holde kadencen selv, men det var faktisk overkommeligt at holde ved ’rytmen’ med træning når jeg allerede var vant til at få træningerne til at passe med alle mulige andre planer i hverdagen. Faktisk var det nu lidt mere fleksibelt når jeg ikke skulle ramme en aftalt tid med en træner, men kunne træne lige når det passede mig.

Mit ugentlige træningsprogram er:

-​Selvstændig styrketræning ved LS Fysioterapi & Træning, 3 gange om ugen

-​Løb 3 gange om ugen (Én gang i Tørring Løber, og et par gange enten alene eller med en løbe-makker)

-​1 hviledag

…vent, vent, vent! Jeg ved det godt, at dyrke motion 6 gange om ugen lyder skørt og uoverkommeligt. Og det er jo absolut heller ikke et krav. Men rytmen passer godt i min hverdag, ikke mindst fordi jeg har store (selvkørende) børn og en støttende hustru.

Men mindre træning kan absolut gøre det, det vigtigste er at finde et niveau der er overkommeligt, så du ikke kører træt i det. Det er SÅ fint at du bare kommer afsted på en lille tur, måske endda bare en gå-tur, end at du slet ikke kommer afsted.

Fra 1. blog-indlæg: Man bør ALTID huske: "Det er dem der kommer afsted der er de seje - ingen har ændret på noget med gode intentioner”.

Jeg forstår stadig ikke helt at jeg er kommet til et sted hvor jeg gerne vil ned og træne eller ud at løbe. Altså at det er blevet til lysten der driver værket. Ja ja, jeg ved det lyder helligt og ’frelst’, men det er nu sådan jeg har det i øjeblikket J.​

fter at have holdt kostomlægning forholdsvis stringent i de første måneder oplever jeg, til min egen STORE overraskelse:

-​Min sukkertrang er væsentlig nedsat. Jeg tænker ikke længere ”jeg kunne lige nappe…” når jeg går forbi skabet med slik. Trangen er der bare ikke. Og det understreger måske meget godt hvor afhængig man kan blive af sukker.

-​Min lyst til alkohol har ændret sig. Det trækker ikke længere så meget i mig for at få det glas rødvin om aftenen.

-​Jeg har stadig lyst til kage, men min ”standard-indstilling” er blevet at jeg siger ”nej tak”, meeeen en gang imellem siger jeg også ”Ja tak” J

Lige præcis dét med at fravælge alkohol viste sig dog at være svært i visse situationer. For vi har bare en kultur i Danmark, hvor alkohol er godt integreret. Så én ting var at vælge alkohol fra i hverdagen. En anden ting er i socialt samvær, som når man er ude med gutterne, eller ude at spise med kolleger. Det føltes noget akavet at være den eneste der insisterede på at bare skulle have en danskvand, når der blev serveret god rødvin på restauranten. Det var lige før jeg ’knækkede’, men det lykkedes mig at holde fast.

Og hvad så når man tager til fest og fødselsdage? Og til jul? Og nytårsaften? Skal jeg aldrig mere have kartofler, slik eller et glas champagne? Jo, det skal jeg HELT sikkert. Til specielle lejligheder skal der helt sikkert være plads til den slags, og man kan gøre det hele med god samvittighed. Tricket må være at udelukkende gøre det når der er lejlighed til det.

Jeg tænker ofte på citatet: ”Det er ikke det du spiser i jule-ugen som du bliver tyk af, det er dét du spiser de andre 51 uger.”

Efter at have vist mig selv at jeg godt kan regulere mit indtag, har jeg også vist at jeg godt nyde slik, mad, alkohol osv. Igen når lejligheden byder sig, for så at vende tilbage til en sundere livsstil igen bagefter.

Min kone sagde noget meget klogt (hvilket hun ofte gør): Når du nu drikker rødvin eller spiser kager eller … så tror jeg ikke du skal kalde det ”at synde”, det signalerer at du skal have dårlig samvittighed. I de rette mængder kan du sagtens tillade dig at nyde det.

Er du klar til at komme i gang? Eller er du allerede i gang? Hvad er din første milepæl?

Der er masser af hjælp og hente ved LS Fysioterapi og Træning.

Kontakt​

LS Fysioterapi & Træning

CVR: 26562244

​Kirkevej 10,

7160 Tørring

phone  28 95 24 21

envelope  lene@lsfys.dk

Facebook

Kunderne siger​